MeLoan

Pogoji Uporabe

posodobljeno 7.9.2022

1) UVODNA DOLOČBA

S temi Splošnimi pogoji uporabe (v nadaljevanju Splošni pogoji), so določeni pogoji uporabe ter pravice in dolžnosti tako uporabnika kot ponudnika spletne strani MeLoan.

Uporabnik je vsakdo, ki obišče katerokoli spletno mesto/stran/portal/aplikacijo navedeno v tem dokumentu.

Vsi uporabniki spletne strani, z uporabo soglašajo da poznajo in sprejemajo Izjavo o varovanju osebnih podatkov ter Splošne pogoje.

2) UPORABNIŠKE VSEBINE:

Spletna stran MeLoan omogoča uporabnikom:

Pridobivanje informativnih izračunov stanovanjskega kredita pri različnih bankah. Vsebuje enostaven kalkulator, ki potrebuje zgolj nekaj osnovnih podatkov:

 • Znesek celotnega kredita
 • Čas odplačevanje kredita
 • Tip zavarovanja kredita
 • Približna vrednost zapostavljene nepremičnine
 • Število staršev in otrok

Potrebni podatki se lahko zaradi zagotavljanja še boljšega izračuna končnih pogojev spremenijo. Z uporabo aktualnih informacij o višini stroškov, začetnih mesečnih obveznostih ter spremenljivih in fiksnih obrestnih merah posameznih bank, kalkulator prikaže primerjavo ponudb različnih bank.

S funkcijo za primerjavo obrestnih mer in pogojev različnih bančnih ustanov, imajo uporabniki na enem mestu hiter pregled nad trenutnimi ponudbami na trgu.

Uporabnik si tako lahko že pred obiskom bančnih poslovalnic ogleda različne ponudbe in lažje izbere zanj najboljšo. Uporabnik lahko ponudbo tudi shrani in si jo ogleda kasneje.

Spletna stran vsebuje možnost objavljanja mnenj in nasvetov s strani uporabnikov, za druge uporabnike. Poslana mnenja bodo interno obdelana zaradi preverjanja verodostojnosti. Uporabniki imajo tako zagotovljen vpogled v praktične izkušnje in nasvete.

MeLoan vključuje posebno spletno stran »Blog«, ki vsebuje redne novice in nasvete o stanovanjskih kreditih ter nepremičninah. Tako so uporabniki obveščeni o spremembah in novostih, aktualnih za stanovanjska vprašanja. Nasveti pa so jim v pomoč tudi pri razjasnitvi splošnih pojmov in pogostih vprašanj. Uporabniki imajo tudi možnost registracije in prijave na novice prek e-pošte.

3) REGISTRACIJA

Spletna stran MeLoan uporabnikom omogoča registracijo. Za samo uporabo spletne strani slednja ni zahtevana. Če se uporabnik želi registrirati, mora zahtevana polja izpolniti z resničnimi podatki. Izdajanje za drugo osebo je kaznivo dejanje.

4) IZJAVA O VAROVANJU OSEBNIH PODATKOV

Ponudnik spletne strani se nepreklicno zavezuje, da bo varoval zasebnost uporabnikov spletne strani MeLoan. Brez privolitve uporabnika, podatkov posredovanih preko spletne strani, ne bo nikoli uporabil, jih kakorkoli posredoval ali dal v uporabo tretjim osebam, razen na zahtevo pristojnega organa, ali jih kakorkoli drugače zlorabil. Zavezuje se, da bo v vseh primerih poskrbel za ustrezne zaščitne ukrepe ter da bo osebne podatke obdeloval zgolj v okviru zakonitih pravnih podlag in izbranih namenov.

Pridobljeni podatki se bodo uporabljali predvsem za izboljšave in optimalno izkušnjo uporabe spletne strani.

Izjava je povsem v skladu z veljavno nacionalno in evropsko zakonodajo na področju varovanja osebnih podatkov.

5) ODGOVORNOST PONUDNIKA

Ponudnik bo pri upravljanju spletne strani MeLoan skušal zagotavljati točnost in ažurnost informacij. Kljub temu pa je njegova odgovornost za katerekoli napake v informacijah povsem izključena. Ne odgovarja za nikakršno posredno ali neposredno škodo, ki bi uporabniku lahko nastala zaradi morebitnih netočnih informacij na spletni strani ali njenih pod-straneh.

Prav tako ne odgovarja za morebitno škodo, ki bi lahko nastala zaradi napak pri vnosu ali tehničnih težav, oziroma zaradi nezmožnosti dostopa do spletne strani ali nezmožnosti uporabe informacij, ki se nahajajo ali izhajajo iz spletne strani in njenih pod-strani.

Ponudnik ne odgovarja za nobeno škodo (vključno s tisto, ki jo povzročijo računalniški virusi, črvi ali trojanski konji) računalniške opreme, mobilnih telefonov ali katerekoli druge naprave s katero je mogoče dostopati do spletnega mesta, nastalo zaradi obiska ali uporabe le tega.

Ponudnik si pridržuje pravico, da informacije, dosegljive na spletni strani, spremeni, dodaja ali odstrani delno ali v celoti, na kakršen koli način, kadarkoli in brez prihodnjega opozorila

Za spletne strani drugih pravnih in fizičnih oseb, ki so na spletni strani navedene kot povezave, ponudnik ne sprejema nikakršne odgovornosti za njihovo vsebino, točnost ali politiko do obiskovalcev.

Uporabniki vso dostopno vsebino spletne strani uporabljajo na lastno odgovornost.

6) UPORABNIŠKA PODPORA

Ponudnik uporabnikom nudi tehnično pomoč pri uporabi spletne strani. V primeru tehničnih in drugih težav v zvezi z uporabo, lahko uporabnik svoje vprašanje pošlje na naslednji elektronski naslov: info@meloan.si.

7) Piškotki

Pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje podatkov ali dostop do podatkov, shranjenih na vašem računalniku ali mobilni napravi, urejata Zakon o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1) in Splošna uredba EU o varstvu podatkov (GDPR).

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se ob obisku spletne strani prenesejo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Običajno vsebujejo ime strežnika, s katerega je bil poslan piškotek, njegovo življenjsko dobo in vrednost, ki je običajno neko naključno generirano edinstveno število.

Namen piškotkov je skrb za boljšo uporabniško izkušnjo ter zbirajo agregirane informacije o uporabi naše spletne strani. Piškotki sami po sebi ne omogočajo identifikacije.

Če piškotkov ne sprejmete, nekatere spletne strani morda ne bodo prikazane pravilno ali pa vam ne bo omogočen dostop do vseh informacij ali funkcionalnosti.

Spletno mesto MeLoan nima nadzora ali dostopa piškotkov, ki jih uporabljajo tretje osebe ali podjetja na tem spletnem mestu. Nastavitve piškotkov na vašo napravo lahko nadzirate s pomočjo nastavitev v brskalniku. Natančnejše informacije o tem in navodila, najdete na spletni strani vašega brskalnika. Ob prvem obisku spletnega mesta se obiskovalcu prikaže posebno obvestilo in gumb za privolitev uporabe in nastavitve piškotkov. Ob prvem obisku se noben piškotek ne shrani na uporabnikovo napravo.

Uporabnik ima ob prvem obisku spletnega mesta možnost izbire med različnimi sklopi piškotkov, ki se lahko naložijo na napravo. S klikom na gumb »Strinjam se«, klikom na ikono za zaprtje obvestila za privolitev uporabe piškotkov, njeno ozadje ali nadaljevanjem uporabe spletnega mesta, uporabnik poda privolitev za vse piškotke in namene obdelave. S klikom na gumb »Več nastavitev« lahko obiskovalec izbere posamezne sklope piškotkov, ki se lahko naložijo na njegovo napravo. Posamezni sklopi piškotkov so:

 • Nujni piškotki: obvezni piškotki, namenjeni pravilnemu delovanju spletnega mesta
 • Analitični piškotki: piškotki, namenjeni analizi uporabe spletnega mesta.
 • Piškotki tretjih oseb: piškotki, namenjeni prikazu oglaševalskih sporočil in analizi uporabe spletnega mesta.

8) DRUGE TEHNOLOGIJE

MeLoan za izvajanje spletne analize uporablja storitvi Google Analytics in Firebase, ki ju upravlja družba Google Inc. (v nadaljevanju Google).

Storitvi uporabljata »lastne piškotke«, ki podatke o uporabi spletnega mesta prenašajo na Googlove strežnike, kjer se tudi hranijo. Google podatke uporabnikov uporablja in obdeluje za analizo njihove aktivnosti. Te podatke lahko posreduje tudi tretjim osebam in podjetjem.

9) AVTORSKE PRAVICE

V skladu s 5. členom Zakona o avtorski in sorodnih pravicah (ZASP), je spletna stran pravno varovano avtorsko delo ponudnika. Vsa besedila, slike, grafike, animacije in drugi dokumenti, podani na spletni strani, so v zakonsko dovoljenem okviru predmet avtorske zaščite ali druge oblike zaščite intelektualne lastnine.

Brez njegovega soglasja tako ni dovoljeno nikakršno kopiranje, razpečevanje, spreminjanje ali drugačna reprodukcija spletne strani ter njene vsebine. Soglasje ponudnika mora biti podano v pisni obliki.

Prav tako je v skladu s kazenskimi določbami ZASP, kazniv vsak poskus nepooblaščenega spreminjanja, poškodovanja ali povzročitve trajne ali začasne neuporabnosti podatkov na spletni strani MeLoan.

Za kakršna koli vprašanja glede avtorske pravice in njenega potencialnega reproduciranja se obrnite na navedeni e-naslov: dev@meloan.si.

10) KONČNA DOLOČBA

Ponudnik lahko brez privolitve in obvestila uporabnika kadarkoli spremeni vsebina Izjave o varovanju osebnih podatkov in Splošnih pogojev.


Spletni Kanarčki

posodobljeno 7.9.2022

Od 1. julija 2022 ima MeLoan objavljene naslednje spletne kanarčke:

 • MeLoan ni nikoli nikomur predal naših šifrirnih ali avtentikacijskih ključev ali šifrirnih ali avtentikacijskih ključev naših strank.
 • MeLoan ni nikoli namestil nobene programske opreme ali opreme za kazenski pregon nikjer v našem omrežju.
 • MeLoan nobeni organizaciji kazenskega pregona nikoli ni posredoval vira vsebine naših strank, ki prehaja skozi naše omrežje.
 • MeLoan ni nikoli spreminjal vsebine stranke na zahtevo organov pregona ali druge tretje osebe.
 • MeLoan ni nikoli spremenil predvidene destinacije odgovorov DNS na zahtevo organov pregona ali druge tretje osebe.
 • MeLoan ni nikoli oslabil, ogrozil ali spodkopal katerega koli svojega šifriranja na zahtevo organov pregona ali druge tretje osebe.